Ударно начало за Милан и Ибрахимович в Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан победи Болоня с 2:0 на “Стадио Сан Сиро” в двубой от 1-вия кръг на италианската Серия “А”. И двете попадения за “росонерите” реалзира звездата на тима Златан Ибрахимович. “Червено-черните” изиграха силен мач и логично стигна до победата, с което затвърди отличните впечатления от края на миналия сезон.

Наставникът на домакините Стефано Пиоли заложи на Джанлуиджи Донарума на вратата, а пред него действаха Симон Кяер, Давиде Калабрия, Матео Габия и Тео Ернандес. В средата на терена си партнрираха Исмаел Бенасер  иФранк Кесие, а пред тях действаха Кастийехо, Чалханоглу и Ребич. Нападението на “росонерите” бе водено от Златан Ибрахимович. На пейката останаха новите попълнения Брахим Диас и Сандро Тонали.

Гостите от Болоня стартираха в схема 4-1-4-1 като на върха на нападението действаше опитният Родриго Паласио. Той бе подпомаган от Рикардо Орсолини и Муса Бароу.

Двубоят на “Сан Сиро” се проведе пред 1000 зрители, колкото е разрешението за фенове да присъстват на тадионите в Италия.

Гостите имаха първия шанс за гол в срещата като удар на Сориано мина покрай вратата на Донарума. В началните минути на двубоя “росонерите” имаха трудности да организиграт опасни нападения.

В средата на терена Милан пое контрола върху мача, като Кесие и Бенасер спечелиха центъра на терена и атаките пред вратата на гостите се редяха една след друга. В 28-ата минута шут на Бенасер мина близо до целта. В 35-ата минута домакините поведоха чрез Златан Ибрахимович. Шведският нападател се разписа с глава след центриране на Тео Ернандес – 1:0. До края на полувремето ново попадение не падна и Милан се прибра на почивка с гол аванс.

Пет минути след подновяването на играта домакините получиха дузпа след намеса на ВАР, като бе отчетено нарушение срещу Бенасер в наказателното поле. Зад топката застана Ибрахимович, който не остави шансове на вратаря на съперника за 2:0, отбелязвайки второто си попадение в двубоя.

В 63-ата минута шведският ветеран бе близо до трети гол, но ударът му мина над вратата. Малко след това Лукаш Скорупски се намеси чудесно при удар на Тео Ернандес. В 79-ата минута Болоня можеше да намали резултата, но Донарума отрази опасния шут на Йерди Шаутен.

В 88-ата минута Мичел Дийкс от състава на гостите получи втори жълт картон и Болоня доигра двубоя с човек по-малко. Резултатът до края на двубоя остана непроменен като гостите нямаха сили дори за почетно попадение и Милан спечели двубоя с 2:0, с което постави успешно начало на новия сезон в Серия “А”.