Браво! Ветеранът Стойка Кръстева спечели олимпийска квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес за олимпийска виза в Париж ще се боксира и Петър Белберов

Двукратната европейска шампионка по бокс Стойка Кръстева спечели олимпийска квота за България от европейската квалификация, провеждаща се в Париж.

35-годишната наша състезателка, която е два пъти сребърна медалистка от световни първенства, си осигури място на Игрите в Токио, след като се класира за полуфиналите на квалификацията в категория до 51 килограма след убедителна победа с 5:0 съдийски гласа над поставената под №4 в схемата в Париж – Светлана Солуянова (Русия).

Това ще бъде второ участие на Олимпийски игри за боксьорката от Добрич. През 2012 година в Лондон тя остана само на една ръка разстояние от медалите.

В полуфиналите в Париж, които имат значение за ранглистата преди Игрите, Кръстева ще се качи на ринга срещу туркинята Бусе. Мачът ще се състои в понеделник следобед.

За 1/4-финалите във френската столица се класира и представителят ни при най-тежките – в категория +91 килограма, Петър Белберов. Той разгроми с 5:0 ирландеца Лисинскас и в неделния ден ще боксира за олимпийска квота срещу Иван Верясов (Русия).

На ринга ще се качат още Станимира Петрова (в категория до 57 кг) срещу британката Артингстал, както и Радослав Панталеев (в категория до 91 кг), който ще се изправи срещу испанеца Емануел Рейес.