Стойка Кръстева получи наградата “Златна ръкавица”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Призът бе връчен на родната боксьорка за цялостното ѝ представяне през годините и постигнатите успехи

Златната медалистка от Олимпиадата в Токио Стойка Кръства получи наградата „Златна ръкавица“. Призът бе връчен на родната боксьорка за цялостното ѝ представяне през годините и постигнатите успехи. Освен златото от Игрите, Кръстева има и две европейски титли, както и два сребърни медала от Световни шампионати.

„Благодаря за това признание. За мен е чест, но това е оценка на труда на всички хора, които са били около мен през годините. Винаги съм казвала, че без хората до мен, това нямаше как да се случи“, заяви Кръстева, след като бе наградена от Пресклуб „България“.

Тя разкри, че в последните месеци децата, които тренират при нея и Борислав Георгиев в БК „Локомотив“ са се увеличи още и вече наброяват около 110. Кръстева призна, че след Олимпийския златен медал като състезател, мечтае да допринесе за такъв успех и на свой състезател в близко бъдеще.

„Каквото и да кажа за Стойка, ще е малко. Убеден съм, че заедно с нея ще продължим да постигаме победи и да покоряваме върхове. Имаме сериозни планове и с много работа, ще успеем“, сподели президентът на Българската федерация по бокс – Красимир Инински.

Снимка: Lap.bg