google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан все още отказват да "заровят томахавките"

Eвропейската футболна централа УЕФА готви сериозни дисциплинарни действия срещу клубовете, които миналия месец се присъединиха към проекта за създаване на ултра-комерсиалната Суперлига, съобщава ESPN.

Максималната санкция, която може да бъде наложена на отцепниците, е две години забрана за участие в европейските клубни турнири.

Според ESPN най-застрашени от наказание с днешна дата са испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, както и италианските колоси Ювентус и Милан. Именно този квартет отказва да се дистанцира напълно от Суперлигата, която всъщност се срина за по-малко от 48 часа.

Седем от “клубовете-бегълци” – Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър, са се договорили с УЕФА, давайки гаранции, че повече няма да се замесват в подобни инициативи.

Близо до сделка с европейската централа били и шефовете на Интер, като споразумението с Нерадзурите се очаква да стане факт в следващите дни.

Неотдавна президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че ще осъществи диалог с всеки един от клубовете, които заявиха, че ще се включат в проекта за сформиране на Суперлигата.

Той поясни, че няма как те да избегнат наказание, тъй като са нарушили правилника на УЕФА, но побърза да разграничи английските клубове от останалите отцепници.

“За мен има голяма разлика между шестте английски клуба и останалите,” заяви Чеферин. “Английските клубове напуснаха първи, като всички те категорично обявиха, че са допуснали грешка.”

В светлината на казаното от Чеферин се стигна и до финал в Шампионската лига… Един срещу друг в Истанбул ще се изправят именно два от “прегрешилите” клуба – Манчестър Сити и Челси.