УЕФА обсъжда нови варианти за продължаването на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пандемията от коронавирус постави целия свят в много сложна ситуация. Провеждането на спортни състезания е силно засегнато, а европейската футболна централа УЕФА търси решения да излезе от тежката ситуация. Централата смята да организира мини турнир на Шампионската лига, който да се проведе през август, за да бъде продължен и завършен турнира.

Твърди се, че УЕФА умува върху най-различни варианти, опитвайки се да влезе в положение на клубовете и футболистите, които ще бъдат много натоварени след подновяването на сезона, като за няколко седмици ще трябва да изиграят доста двубои.

През следващата седмица УЕФА ще проведе цели 3 срещи, като именно темата за най-престижния европейски клубен турнир ще бъде на дневен ред. УЕФА взе категорично решение за завършването на Шампионска Лига и Лига Европа, но има възможност срещите да се проведат след приключването на европейските първенства, които трябва за бъдат завършени до края на юли.

Ще остане малко време за изиграването на срещите от евро турнирите, като УЕФА готви вариант победителят в мачовете да бъде излъчван само в една среща. Породи се идеята всички мачовеот ШЛ да се изиграят в Истанбул, а тези от Лига Европа – в Гданск, като на практика ще бъдат организирани мини турнири.

Останалите теми на важните конференции в следващите дни ще бъдат съдбата на Европейското първенство по футбол за жени, което е насрочено за 2021 година, Европейското за младежи и следващото издание на Лигата на нациите.