УЕФА опроверга твърденията, че няма да има футбол 18 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

По-рано днес излезе стряскаща новина, в която бе съобщено, че Световната здравна организация (СЗО) е препоръчала на УЕФА да няма международни турнири до края на 2021 година. От УЕФА обаче излязоха със съобщение, че тази новина не е вярна!

Според първоначалните твърдения, на видео разговор между СЗО и УЕФА се е дискутирало бъдещето на европейския футбол, като Световната здравна организация е отправила препоръки да няма футболни мачове на международно ниво до края на следващата година. Евентуален такъв разговор постави бъдещето на футбола под огромен въпрос. Също така и ЕВРО 2020, което бе отложено за догодина, бе заплашено за втори път. СЗО са били много сериозни в препоръката си, а своите мнения са изразили двама авторитетни епидемиолози.

Часове по-късно, Футболната централа УЕФА успокои феновете на най-великата игра. Информацията за подобни препоръки от СЗО бе отречена. Ето и какво точно гласеше съобщението на УЕФА:

“Информацията не е коректна. СЗО никога не е правила препоръки да не се провеждат мачове до края на 2021 година”, написаха от пресслужбата на УЕФА.

Междувременно, немската Бундеслига се готви за завръщане и се очаква да се поднови на 9 май. Клубовете в Испания пък постепенно подновяват тренировки и през юни е възможно всички големи първенства да се подновят. На това се надяват и привържениците на футбола.