Добави коментар
Лудогорец U19 трябваше да гостува на Динамо (Минск) на 2 или 3 март

Тазгодишното издание на младежката Шампионска лига е отменено заради пандемията от коронавирус и нейните ефекти върху организирането на състезания. Изпълнителният комитет на УЕФА първоначално беше решил миналата година да промени формата на състезанието и да отложи старта му, но различните мерки, наложени от здравните власти в Европа, продължават да се развиват оттогава. Ограниченията за пътуване, засягащи клубовете, участващи в надпреварата,  създават големи трудности при организирането на техните мачове и два клуба вече са обявили своето оттегляне от състезанието.

Тимът на Лудогорец U19 трябваше да гостува на Динамо (Минск) на 2 или 3 март в първия кръг от тазгодишното издание на Младежката Лига на УЕФА, както е новото име на младежката Шампионска лига. От УЕФА подчертават, че няма възможност за по-нататъшно отлагане на старта на състезанието, както и че здравето и безопасността на играчите трябва да имат най-висок възможен приоритет.

„За съжаление, условията за рестартиране на това международно състезание за младежи не са изпълнени при настоящите обстоятелства и както Комитетът по клубни състезания на УЕФА, така и Европейската клубна асоциация подкрепиха идеята за анулиране по изключение на младежката лига през този сезон“, гласи изявлението на Европейската централа.

Добави коментар
Гласувай: