google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Александър Чеферин е възможно да предложи изваждането на Реал, Барселона и Ювентус от евротурнирите за 2 години

Новините около клубовете, които остават в Суперлигата, продължават с пълна сила. УЕФА излезе с официално съобщение, в което информира, че са назначени инспектори по етика, за да разследват всичко случило се в последни седмици и дали е възможно отборите на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус да понесат наказания.

„В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарния правилник на УЕФА, днес са назначени инспектори по етика на УЕФА, които да проведат дисциплинарно разследване за евентуално нарушение на правната рамка на УЕФА от Реал Мадрид, Барселона и Ювентус във връзка с проекта, наречен „Суперлига“, се казва в съобщението.

Според някои източници, президентът на УЕФА Александър Чеферин може да направи предложение за изваждането на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус от евротурнирите за две години. Решението ще се вземе след финала на Шампионска лига на 29 май. Без съмнение ще бъде голям удар, ако три от грандовете на Стария континент не участват в елитната европейска клубна надпревара.

Както стана ясно отборите, които официално обявиха своето оттегляне от Суперлигата, няма да се сблъскат с подобни санкции. Наказанията на Барселона, Реал Мадрид и Ювентус обаче все още не са обявени. Въпросните три клуба продължават да бъдат членове на Суперлигата.