Уейн Рууни заменя Филип Коку начело на Дарби Каунти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата на Манчестър Юнайтед може да поеме мениджърския пост при "овните"

Легендарният английски нападател Уейн Рууни изненадващо може да застане начело на на Дарби Каунти, след като настоящият треньор на “овните” Филип Коку е много близо до уволнение, пише „Daily Mail“.

Дарби Каунти се представя много слабо от началото на сезона и е на 22-ро място в Чемпиъншип. Ако „овните“ не успеят да подобрят представянето си и да прогресират в класирането, то те ще бъдат застрашени от изпадане в Лига Едно, което би било сериозен удар за отбора. В последните години Дарби се бориха за промоция за влизане във Висшата лига и е доста изненадващо, че през тази кампания играят толкова слабо, а в състава им има добри футболисти.

Може би причината за слабите игри на Дарби са в треньора и „Daily Mail“ съвсем скоро очаква мениджърът Филип Коку да получи известието за своето освобождаване, което няма да е изненада за никого. Спряган за негов заместник е бившият английски национал Уейн Рууни.

Изданието смята, че Уейн Рууни, който в момента играе за “овните“, е на път да замени Коку. Нидерландският специалист може да бъде уволнен още днес, ако тимът загуби визитата си на Нотингам Форест. Рууни обаче все още не е завършил треньорския курс на УЕФА, но е голяма вероятността босовете на Дарби да му гласуват доверие.