Уест Бромич омърси “Анфийлд”, предложи ужасяващ футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Анти-футболът на Сам Алардайс стигна до точка след гол от неотсъдено нарушение

Уверено крачещия към втора поредна шампионска титла Ливърпул беше принуден да се сблъска с културен шок, изправяйки се срещу пошло позиционирания от Сам Алардайс Уест Бромич, и в крайна сметка се задоволи само с равенство – 1:1, след като гостите стигнаха до гол след очевидно нарушение.

След равенството Червените оглавяват подреждането в Премиър Лийг с 32 точки, следвани от градския съперник Евертън с 29. Албиън остава предпоследен със скромния актив от 8 точки.

Ансамбълът на Юрген Клоп овладя инициативата срещу безобразно “паркиралия автобуса” Уест Бромич в самото начало и се нуждаеше само от 12 минути, за да поведе в резултата.

Точен във втори пореден мач беше находчивият Садио Мане, който порази целта след умело прехвърлящо подаване на Жоел Матип.

Уест Бромич омърси "Анфийлд", предложи ужасяващ футбол 1

Превъзходството на мърсисайдци беше тотално, като статистиката за пъврото полувреме сочеше, че те са владели топката в 82 процента от времето – показател, който със сигурност е твърде унизителен за Албиън, но до нов гол така и не се стигна.

След почивката гостите все пак поразчупиха лишената от каквато и да е естетика футбол и опитаха да изнесат топката в по-предни позиции.

Фортуна пък отново обърна гръб на Ливърпул – Жоел Матип стана поредният играч на Червените, получил контузия, а при едно центриране от ъглов удар нигериецът Семи Аджаи фаулира Фабиньо, някакси насочи топката към вратата на Алисон с глава, последва флирт с гредата и… 1:1.

В сряда Ливърпул ще гостува на Нюкасъл, докато Уест Бромич е домакин на Лийдс във вторник.