Уест Хем и Брайтън не се победиха в оспорван мач с 4 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора поделиха по една точка след равенство 2:2 на "Лондон Стейдиъм"

Отборите на Уест Хем и Брайтън направиха зрелищно реми 2:2 в двубой от 15-ия кръг на Висшата Лига. На два пъти “чайките” имаха аванс в мача на “Лондон Стейдиъм” след попадения на Нийл Мопе и Люс Дънк, но лондончани успяваха да реагират с попадения на Джонсън и Сучек.

След това реми, воденият от Дейвид Мойс отбор осава на 10-ото място с 22 точки, докато „чайките“ имат 13 пункта и прогресират с една позиция до 16-ото място.

Двубоят бе доста равностоен през първото полвуреме, като двата тима имаха шансове за попадения, но първи от възможностите си за гол се възползваха гостите. В 44-ата минута Мопе отне от топката от бранител на съперника и от близо вкара за  0:1.

В 60-ата минута „чуковете“ изравниха резултата. Андрий Ярмоленко проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Мануел Лансини се пребори за топката и намери непокрития Бен Джонсън, който прати топката в мрежата за 1:1.

В 70-ата минута Брайтън поведе за втори път в мача. След центриране от корнер топката попадна в Люис Дънк, който бе на най-добрата позиция в този момент, за да вкара за 1:2.

Уест Хем не се предаде и стигна до равенство чрез Томаш Сучек в 82-рата минута. Люис Дънк опита да избие след корнер, но отклонитопката към главата на съперника, който нямаше проблеми да прати топката в мрежата за крайното 2:2.