Уест Хем спечели Лигата на Конференциите след удар в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уест Хем е вторият носител на Лигата на конференциите, след успех над Фиорентина в последните минути и за пръв път от средата на 60-те години на XX век триумфира с евротрофей.

Уест Хем триумфира във второто издание на Лигата на конференциите, след като успя да надхитри Фиорентина в последната минута на редовното време. Момчетата на Дейвид Мойс зарадва всички свързани с “чуковете” футболисти след като италианците бяха по-активни през по-голямата част от срещата. Още в 1-вата минута лондончани отправиха първия точен удар в мача. Михаил Антонио си освободи пространство на границата на наказателното поле и шутира – право в ръцете на Пиетро Терачано.

В 60-та минута “чуковете” получиха правото да изпълнят дузпа. При подаване в наказателното поле топката се приплъзна по ръката на Бираги. Лондончани скочиха в претенциите си за дузпа, но Карлос дел Серо Гранде подмина ситуацията. Впоследствие реферът беше привикан от ВАР. Той преразгледа случилото се и посочи бялата точка. Саид Бенрама се нагърби с изпълнението на наказателния удар, като бе безпощаден и с мощен удар в левия ъгъл не остави никакви шансове на Терачано.

Само минути по-късно резултатът бе изравнен. „Виолетовите“ много бързо се върнаха в мача. Гонсалес свали с глава центриране по диагонала. Джакомо Бонавентура овладя с десния, след което моментално стреля с левия крак в далечния ъгъл. Ареола беше преодолян, а топката се оплете в мрежата – 1:1.

В последната минута от редовното време Уест Хем стигна до втори гол, с който нокаутира тима от Флоренция. След миг невнимание и една фатална грешка в средата на терена решиха мача в полза на „чуковете“. Фиорентина загуби топката в средата на терена и моментално Лукас Пакета пусна пас в коридор. Джаръд Боуен се озова очи в очи с Терачано и го преодоля за 2:1.

Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано не беше на себе си. Специалистът трудно повярва какво е видял и как неговите футболисти допуснаха подобен гол в самия край на мача.

След напрегнати няколко добавени минути все пак лондончани се поздравиха с купата и вече са нейния втори официален носител, откакто УЕФА създаде турнира.