google новини лого Последвай ни
Добави коментар

UFC работи върху плановете си да проведе три събития във Флорида в рамките на осем дни, като се започне с UFC 249 на 9 май, заяви президентът на UFC Дейна Уайт пред ESPN миналия петък.

Дейна Уайт каза, че UFC също ще се проведе и на 13 и 16 май. И трите спектакъла ще се проведат в мемориалната арена на VyStar Veterans в Джаксънвил без публика.

“Нашите състезатели искат да се бият”, каза Уайт пред ESPN в Instagram Live. “Правим три битки за седмица. Хората, които искат да се бият, ще се бият.”

Сблъсъкът в лека категория между Тони Фъргюсън (25-3) и Джъстин Гейджи (21-2) ще бъде гвоздеят на събитието UFC 249 на 9 май. Дейна Уайт разкри, че са били договорени и подписани 10 допълнителни боеве в състзанието, включително и битка за титлата в тежка категория между шампиона Хенри Чеджудо (15-2) и Доминик Крус (22-2).

“Фъргюсън срещу Гетие ще бъде един от най-жестоките двубои, които някога ще видите. Мога да гарантирам това”, уверен бе Уайт пред ESPN. “Те са двама от най-добрите в света, а победителят ще се изправи срещу Хабиб Нурмагомедов за титлата. Хабиб ще се качи на ринга през септември-октомври.”

Предварителните двубои, водени от мач в средна категория между Доналд “Каубоя“ Серони и Антъни „Шоутайм“ Петис, ще бъдат достъпни на живо едновременно в ESPN, ESPN Deportes и ESPN +.

„Спортът е с много важна роля в живота на хората и може да донесе моменти на радост в трудни времена. Очакваме с нетърпение отново да внесем радостни мигове на феновете на UFC, “, се казва в съобщение на ESPN.

Уайт също каза, че ще се проведе UFC на 23 май, но не назова конкретно място на събитието. Той каза още, че международните двубои ще се проведат на “Fight Island” – също без фенове.

Държавната комисия по бокс във Флорида направи изявление, като увери, че ще бъдат създадени протоколите за здраве и безопасност, за да се гарантира безопасността на всички лица, които помагат да се направят тези събития възможни.