Украйна ще търси победно начало на Евро 2024 срещу Румъния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Украинците са фаворити за успеха срещу румънския отбор в среща от група Е

Румъния и Украйна ще се изправят един срещу друг в първия си мач на Европейското първенство в Германия. Румънският тим се представи силно в квалификациите в турнира, но формата на отбора спадна в последните месеци. Украйна пък стигна до Евро 2024 от плейофите и има за цел да покаже, че мястото им на финалите е заслужено.

Румънците се насочват към турнира на фона на последователни равенства срещу България и Лихтенщайн и ще трябва да се справят много по-добре, ако искат да регистрират втората си победа в големия европейски турнир. Румъния ще бъде без Олимпиу Морутан на турнира, тъй като той е контузен. Селекционерът Едуард Йорданеску се надява играчи като Разван Марин, Николае Станчиу и Денис Драгуш да поведат отбора към успех над Украйна.

Украйна не успя да си осигури директно класиране за Евро 2024, тъй като завърши на трето място в група C след Англия и Италия. Те завършиха квалификационната кампания с четири победи, две равенства и две загуби. Представянето им в Лига на нациите ги класира за плейофи за участие на Евро 2024. Там отборът на Сергей Ребров се справи с Босна и Херцеговина и Исландия, за да си осигури място на Европейското първенство. Въпреки че загубиха с 1:3 от Полша в контрола, Украйна успя да се върне на победния път с 4:0 над Молдова, за да влезе в турнира в положително настроение и ще се стреми да стигне до фазата на елиминациите.

Украйна успя да стигне до четвъртфиналите преди три години и ще се надява да повтори героизма си. Украинският отбор е наясно колко важен е този първи мач на финалите срещу Румъния. Това ще бъде първата в историята състезателна среща между двата отбора на Европейско и предстои да видим кой ще грабне трите точки.