Уокър: Не обичам да бия дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Всеки, който е играл с мен, знае, че не обичам да бия дузпи. Треньорът обаче ме сложи под номер 5, най-вероятно защото съм капитан.

Кайл Уокър бе сред героите за Манчестър Сити във финалния двубой за Суперкупата на Европа срещу Севиля. Победителят се реши след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, а именно бранителят трябваше да изпълни петата решаваща дузпа. С малко късмет успя да промуши кълбото под плонжа на Ясин Боно, като това се оказа и победното попадение за отбора му, след като Неманя Гудел пропусна при следващото изпълнение за испанците.

Уокър призна, че не обича да бие дузпи и е щастлив, че успя да отбележи: “Всеки, който е играл с мен, знае, че не обичам да бия дузпи. Треньорът обаче ме сложи под номер 5, най-вероятно защото съм капитан. Трябваше да поема тази отговорност. За щастие топката влезе и това се оказа победният гол.”

“Знаехме, че ще е труден мач. Момчетата се представиха добре. Единствено трябваше да бъдем по-точни пред гола, но важното е, че си свършихме работата, за която бяхме дошли”, коментира още бранителят.