Уолкот окачи обувките на пирона на 34-годишна възраст
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той бе ключов играч за Арсенал за над десетилетие.

Бившият футболист на Саутхемптън, Арсенал и Евертън – Тио Уолкот, анонсира официално, че прекратява кариерата си и се отказва от футбола.

Фланговият нападател, който може да се похвали с 397 мача в Премиър лийг и 47 записани срещи за националния тим на Англия, окача обувките на пирона на 34-годишна възраст.

“Официално ще окача бутонките. Много е страшно, не мога да отрека. Страшно е, защото футболът е всичко, което познавам от 16-годишна възраст или дори от по-млад. Искам да опитам нови неща, които никога не съм изпитвал като дете – пропуснах много. Просто усещам, че искам да изпитам и други неща в живота си – такива, които обикновено вълнуват хората извън футбола”, заяви Уолкот.

“Имах оферти от чужбина и от някои добри отбори от Чемпиъншип. Имаше някои предложения и от Саудитска Арабия, но това не е мястото, където се виждам да играя, честно казано. Нямам нищо против парите или лигата, но ако не играя със сърцето си, това не е честно спрямо клубовете, не е честно и спрямо мен“, добави крилото.