google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чака се тежката дума на властите в Каталуния за вота на недоверие срещу силния човек на "Камп Ноу"

Сдобилият се със скандална слава президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу няма никакво намерение да подава оставка, това стана ясно след днешната среща на Борда на директорите, състоял се в дома на най-популярния клуб в Каталуния – „Камп Ноу“.

Медиите в Испания и голяма част от привържениците на Барса вярваха, че съществува реален шанс цялото ръководство на каталунския клуб да подаде оставка, реакцията на босовете беше съвсем различна.

Все още обаче шансът Бартомеу да бъде свален от трона съществува, но властите в Каталуния трябва да дадат зелена светлина за провеждане на вот на недоверие срещу президента.

Аргументите на Бартомеу бяха свързани именно с вота на недоверие, като той обяви, че не е подал оставка, тъй като искал да чуе решението на местните власти.

Според плана гласуването трябва да се състои в първите два дни на ноевмри, но бумът с нови случаи на заразени с коронавирус в Испания може да доведат до отлагането му.

Бартомееу осъзнава отлично, че има голям шанс здравните власти да не позволят провеждането на референдума , а подобна стъпка ще му позволи да изкара мандата си докрай.