Управата на Ботев Пд разкри какво е финансовото състояние на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Клубът се намира в отлично финансово състояние", коментираха "жълто-черните".

Ръководните фактори в Ботев Пловдив публикуваха официално становище във връзка с информациите на строителя на стадион “Христо Ботев” – Илиян Филипов, че сметките на “жълто-черните” са запорирани.

От клуба отхвърлиха тези твърдения и анонсираха, че действително е имало забавяне на разплащанията по определени направления, но те се дължат на логистични причини.

Ето какво написаха “канарчетата”:

“Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с появилите се в общественото и медийно пространство информации, касаещи финансовото здраве на любимия ни клуб, сме длъжни да ви уверим, че същият се намира в отлично състояние и няма никакви проблеми от подобен характер.

В желанието си да бъдем коректни към хората, с които работим, а и честни пред цялата общественост, ще уточним, че действително имаше забавяне на разплащанията по определени направления.

Същите не бяха поради финансови затруднения на собственика на клуба – г-н Антон Зингаревич, а поради чисто логистични причини.

Уверяваме както нашите партньори, така и всички Ботевисти, че пречките са преодолени и в рамките на няколко работни дни ПФК „Ботев“ отново ще бъде в обичайното си финансово състояние, а именно без задължения към никой.

Използваме случая да благодарим на всички наши партньори и контрагенти, които проявиха разбиране в създалата се ситуация и не нагнетиха излишно напрежение преди важните футболни срещи, които предстоят пред представителния мъжки отбор.

С уважение,

Ръководството на ПФК “Ботев”