Усман Дембеле обясни защо е сменил Барса с ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искам да печеля трофеи", обяви бързоногият нападател.

Бившият футболист на Барселона – Усман Дембеле, разкри основната причина зад решението си да се присъедини към Пари Сен Жермен това лято.

Французинът обясни, че е избрал да прекрати престоя си в каталунския гранд и да се обвърже с “принцовете”, защото иска да печели трофеи.

Както е известно, ПСЖ задейства освобождаващата клауза на Дембеле на стойност 50 милиона евро по-рано през този месец.

Фланговият нападател подписа петгодишен договор с френските шампиони и така ще остане на “Парк Де Пренс” до лятото на 2028-а година.

Говорейки пред официалния уебсайт на Лига 1 след дебюта си в първенството при равенството 1-1 срещу Тулуза през уикенда, Дембеле обясни какво го е мотивирало да смени клубната си принадлежност.

“Искам да печеля трофеи! За да накарам привържениците и града да се гордеят”, каза той.

“Вълнуващо е и се надявам, че ще направим страхотни неща. Трябва да съм готов и да се справя добре от самото начало. Нямам търпение. Надявам се скоро да спечеля първи трофей с ПСЖ”, сподели крилото.

„За един футболист е жизненоважно да има доверието на треньора. Говорих с президента и със спортния директор, харесвам проекта, който имат тук, стилът на игра на треньора. Знаем, че Луис Енрике харесва атакуващ футбол, базиран на владението на топката. Това ме устройва перфектно”, заяви още Усман Дембеле.