Уточнение: Новият в Ботев (Враца) не е трансферен удар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бащата на Бабунски беше защитник, но дори той поразяваше по-често съперниковите врати

Вчера в немалко медии се настаниха гръмки заглавия за осъществен от навършващия 100 години Ботев Враца трансферен удар.

Става дума за привличането на (северно)македонския нападател Дориан Бабунски, чиято фамилия ще събуди спомени и предположения у редица български фенове, особено тези на ЦСКА.

Да, става дума за сина на някогашния бранител на Армейците Бобан Бабунски, който за два сезон на “Българска армия” остави нелоши впечатления и реализира четири гола.

Дориан обаче е друга бира. Той е 24-годишен централен нападател (това лято ще навърши 25), висок 185 сантиметра, но е вкарал същия брой попадения, с които се отчете баща му, от… 2016 година насам.

Всъщност Дориан се наслаждава на фантастична за стандартите си 2018 година, в която опъва съперниковите мрежи четири пъти!

Във всяка една от останалите години “трансферният удар” на врачани не успява да се разпише дори веднъж.

От 2017 година Дориан се подвизава във втородивизионния японски Мачива, където въпреки че напоследък треньор е сръбският специалист Ранко Попович, (или пък точно затова!) той играе… по-рядко. Обикновено влиза в игра в 90-ата, в 89-ата, а понякога и няколко минути по-рано.

Уточнение: Новият в Ботев (Враца) не е трансферен удар 1
Логично е сред немалко родни привърженици на играта да нахлуят мисли и догадки дали не би било по-разумно да се гласува доверие на някой български нападател, който все пак вкарва малко по-често от половин гол на година.

Но те няма да са прави, ще възкликнат просветените в трансферната политика на Гордостта на северозападна България. Те (запалянковците) просто не разполагат с информацията за играча, с каквато разполагат отговорните фактори във Враца. Те (пак запалянковците) дори не са наблюдавали и един мач на Дориан, за да могат да коментират.

И все пак би било любопитно да се разбере коя точно среща с изиграни от Дориан поне 50-60 минути гледаха (може и в YouTube) емисарите на Ботев, та да поставят експертната си оценка.

Такива родни мисли занимават родния зрител, който вече е наясно, че Враца е Ню Йорк (по Валери Божинов)…

От Ботев пък ни уведомяват, че Дориан щял да дебютира още тази седмица в контролата с ЦСКА на Бруно Акрапович. А ние тръпнем в очакване!