Утре човекът на Бербатов хвърля светлина, отговаря на Порточанов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петър Величков ще говори пред репортери в БТА

Утре членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Петър Величков, който заедно с бившия голмайстор на националния тим – Димитър Бербатов, планира да атакува президентския пост на централата, ще даде пресконференция.

На срещата с медиите, която ще се проведе в националния пресклуб на БТА, се очаква той да хвърли повече яснота около евентуалната кандидатура на тандема, както и да отговори на обвиненията на Христо Порточанов за “дезертъорството” на екс-нападателя.

Утре човекът на Бербатов хвърля светлина, отговаря на Порточанов 1

До този момент се смяташе, че Величков ще бъде официалният кандидат на двойката, а бившият стрелец на Манчестър Юнайтед и Тотнъм ще бъде част от екипа му.

От няколко дни обаче усилено се говори за друг вариант. Вчера “24 часа” съобщи, че самият Бербатов влиза в битката за президентския пост.

Публикациите за намерението на Бербатов предизвикаха един от основните претенденти за поста – Христо Порточанов, да се обърне към най-добрия реализатор в историята на националния тим с пиперлив адрес.

“Уважаеми г-н Бербатов, става въпрос за бъдещето на българския футбол, от който вие дезертирахте, когато бяхте най-необходим на националния ни отбор,” написаха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Порточанов.”

Утре човекът на Бербатов хвърля светлина, отговаря на Порточанов 2

“Българският футбол не се нуждае от карета с “три коня”, а от хора с опит и авторитет сред футболната общественост и не само. Бъди здрав. Мечтите са безплатни.

“След четвъртите идват и четиридесет и четвъртите в света.”

Бербатов би има подкрепа от страна на значими фигури в българския футбол, сред които друг бившият капитан на Лъвовете Стилиян Петров, който завърши магистратура по програма на УЕФА.

Той сложи край на кариерата си през 2019 година, а след това завърши Националната спортна академия “Васил Левски” – София, специалност “спортен мениджмънт” и притежава Лиценз “А”.

В момента Бербатов е асистент на Александър Томаш в треньорския щаб на Етър. През май 2010 година, когато беше на върха на своята кариера Бербатов реши да се откаже от българския национален тим, заявявайки:

“Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете, и ще ви кажа нещата.”