Бербатов влиза в битката за президентския пост на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екс-стрелецът на Ман Юнайтед готов да "оправи футбола ни", както заяви през 2010 година

Най-добрият голмайстор в историята на националния ни отбор Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, съобщава “24 часа”.

До този момент беше огласено, че той планира да бъде част от екипа на досегашният член на Изпълнителния комитет на централата Петър Величков.

Сега обаче бившият голмайстор взел решение самият той да се впусне битка за горещия пост, като Величков остава в екипа му.

Бербатов ще има подкрепа от страна на значими фигури в българския футбол, сред които друг бившият капитан на Лъвовете Стилиян Петров, който завърши магистратура по програма на УЕФА.

Екс-голмайсторът на Тотнъм и Манчестър Юнайтед сложи край на кариерата си през 2019 година, а след това завърши Националната спортна академия “Васил Левски” – София, специалност “спортен мениджмънт” и притежава Лиценз “А”.

В момента Бербатов е асистент на Александър Томаш в треньорския щаб на Етър.

През май 2010 година, когато беше на върха на своята кариера Бербатов реши да се откаже от българския национален тим, заявявайки:

“Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете, и ще ви кажа нещата.”