google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През последните някоко седмици се осжъда възможността за организирането на двубой между Тайрън Уудли и голямата уста на смесените бойи изкуства Колби Ковингтън. Препъникамък за подобен атрактивен сблъсък обаче може да се окажат огромните финансови претенции, които Ковингтън е определил за подобен мач.

Уудли е бивш шампион в полусредната категория на UFC и очакваше бой с Леон дуардс, който трябваш да се състои на 21-ви март в Лондон, но събитието беше отменено заради нарастващата заплаха от Коронавирус в световен мащаб. В резултат на последните злощастни обстоятелства Уудли-Ковингтън окончателно остана в историята, което отприщи старата вражда между Тайрън и Колби от времето, когато първият държеше титлата в дивизията. Двамата откриха аресивна словесна кампания в социалните мрежи и подобен двубой без съмнение ще предизвика сериозен интерес от страна на феновете.

Според Уудли обаче финансовите претенции на Ковингтън са необосновано високи и той очаква сигурен хонорар от 5 милиона долара за подобен мач. В тази ситуация бившият шампион няма много опции, защото Едуардс е във Великобритания и не може да пътува до Щатите, а пък Колби търси космическа сума за боя.

Все още финансовите параметри на такъв хипотетичен двубой не са официално коментирани от организацията, а исканията на Колби не са потвърдени. През месец май UFC планира провеждането на 3 големи събития и този сблъсък би бил блестящ диамант в короната та някоя от трите файткарти. 5 милиона обаче звучат твърде много. В случай, че Ковингтън наистина е поискал и впоследствие получи такъв хонорар той ще попадне сред рекордьорите по получени пари за една битка на UFC. Вероятно един от аргументите на боеца е краткото предизвестие, което ще получи за бой с Уудли в случай, че организацията изрази намерения за организирането на такъв мач.