Уверен Григор:”Промяната от хард на клей ми харесва най-много”

Прочетена:1766
Уверен Григор:"Промяната от хард на клей ми харесва най-много" 1
1 0

Часове преди своя старт на сезона на клей най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри оптимизма си, заявявайки че с всеки изминал ден става по-добър.

Гришо излиза на централния корт във „Форо Италико“ в Рим за мач срещу Джанлука Магер с увереност, че може да постигне по-добри резултати на червената настилка.

„Мисля, че съм по-добър с всеки изминал ден,” коментира топ ракетата ни. “Опитах се да се концентрирам върху други неща в периода, в който нямаше мачове.

“По-скоро се концентрирах върху тялото си и как мога да се възстановявам възможно най-бързо. Малките крачки са важни, въпреки че не си свикнал да живееш на толкова бавни обороти, трябва да се научиш.”

Димитров разкри, че именно промяната от хард към клей му допада най-много.

„На мен промяната от хард на клей ми харесва най-много, не е толкова натоварващо върху мускулите,” заяви той. “Трябва да работиш върху няколко неща, трябват ти няколко дни, но извън това е много лека промяна.

“В последните години имах добри резултати на клей, влизайки в този турнир се концентрирам върху това да изградя отново моята игра, да получа необходимата увереност, за да мога да продължа да играя добър тенис. Знам, че мога да играя добре на клей, така че трябва да направя първата крачка.”

Гришо не скри, че отсъствиието на фенове по трибуните е нещо, което влияе негативно върху състезателите.

„Странно е,” сподели Димитров. “Винаги ще има напрежение, мачът започва от 0:0. Дори като не ти се играе, като си уморен, феновете те вдигат, те ни правят това, което сме.

“Всички се чувстват много различно, но сме благодарни, че можем да се завърнем към тениса поне. За нас е страхотно, също и за хората, които ни гледат от вкъщи. 50% от нещо е повече от 100% от нищо.“

Сподели