Уверен Хофенфайм повали Шалке
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хофенфайм регистрира трети пореден успех в Бундеслигата и вече се изкачи над зоната на изпадащите.

Тимът на Хофенфайм регистрира трети пореден успех в Бундеслигата и вече се изкачи над зоната на изпадащите. Момчетата на Пелегрино Матарацо надвиха техния пряк съперник в борбата за оставане – Шалке 04 с 2-0 у дома.

По този начин те се изкачиха на безопасната 14-та позиция. Хофенфайм започна срещата със същия състав, с който победиха и отборите на Херта Берлин и Вердер Бремен. Единствените промени за “кралско сините” бяха включването за пръв път от октомври на Томас Ауеян и Тим Старке.

Още в първите минути двата тима си размениха по няколко чисти положения.Мариус Бюлтер уцели греда за гостите, а в последвилата контраатката на домакините Кристоф Баумаргартнер изпусна страхотен шанс от изстрел с глава. В средата на полувремето Хофенфайм поведе с куриозен автогол на Алекс Крал, който след центирране прати топката в мрежата си.

Малко след гола, Фелтинс Арена можеше да бъде смълчана, но Ралф Фарман успя да отрази удара на Андрей Крамарич. Малко по-късно нова топка, шутирана от него бе избита пред голлинията от Том Краус. След подновяванато на играта Шалке увеличи оборотите си, но в 69-тата минута се стигна до дузпа за Хофенфайм след поваляне на Баумаргартнер от страна на Мая Йошида.

В последвалата дузпа гостите увеличаха преднината си, благодарение на Илияс Бебу. В оставащото време тимът от Гелзенкирхен не можа да противодейства. Така те увеличават серията си от мачове без победа, която днес набъбна на 8 двубоя. Именно негативните резултати са и причината Шалке да не може да се отлепи от последната 18-та позиция в таблицата.