Уверен Ливърпул влезе в Топ 4 след класика над Бърнли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Успех на мърсисайсдци в последния кръг им гарантира място в Шампионска лига

Ливърпул измести Лестър от четвъртата позиция във Висшата лига след победа с 3:0 като гост на Бърнли в двубой от предпоследния кръг на шампионата. Мърсисайдци събраха 66 точки, колкото има и Лестър, но отборът на Юрген Клоп е с по-добра голова разлика. На третата позиция в таблицата е Челси, който е с 67 точки. Така местата в Топ 4 ще се определят в последния кръг в неделя. Ливърпул приема Кристъл Палас, Лестър има тежко домакнство с Тотнъм, а Челси гостува на Астън Вила.

Срещата днес на „Търф Моор“ започна с възможности на Ливърпул да открие резултата. Още във 2-ата минута Салах имаше шанс да отбележи, но Бен Мий се намеси навреме с шпагат. Минута по-късно Садио Мане направи сериозен пропуск пред вратата на домакините.

Тимът на Юрген Клоп продължи да бъде по-офанзивен, а в 16-ата комбинация на Салах с Мане завърши с пас с пета на сенегалеца, при който Фирмино пропусна да отбележи.

В 26-ата минута отбраната на Ливърпул „проспа“ подаване за Крис Ууд, който останал сам срещу вратаря Алисон прати топката покрай целта.

Три по-късно Тиаго прати с диагонален шут на сантиметри от десния страничен стълб.

Дуайт Макнийл стреля точно от дистанция в 39-ата, но стражът на Ливърпул парира силния удар.

Рийс Уилямс свали за Натаниел Филипс в 41-ата, но в изстрела на бранителя липсваше точност и прати в аут над вратата.

В 43-ата Робъртсън стартира атака за гостите отляво и направи двойно с Мане, след което асистира на Фирмино, който откри резултата.

В петата минута от второто полувреме Салах направи поредния си пропуск.

В 52-ата гостите изпълниха корнер, при който бранител на Бърнли изчисти. Атаката на Ливърпул обаче продължи, Садио Мане прати за непокрития Натаниел Филипс, който с точен удар с глава удвои преднината на мърсисайдци, като същевременно отбеляза първия си гол с екипа на „червените“.

При центриране от корнер в 69-ата Тарковски прехвърли с глава Алисон, но Натаниел Филипс успя от самата голлиния да изчисти.

Точка на спора в срещата постави влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чермбърлейн в 88-ата минута, оформяйки крайното 3:0.