Уверен Ники Михайлов:”Скоро се връщам в националния!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Николай Михайлов успя значително да подобри физическото си състояние, което беше достигнало смущаващи нива във времето, когато наставник на Левски беше Петър Хубчев.

Очевидно е обаче, че именно опитният страж ще бъде титуляр през новия сезон, който се очертава като доста проблемен за Сините.

Михайлов пък съвсем не е загубил от самочувствието си и обяви, че се надява скоро да е основна фигура в националния отбор.

“За мен сега най-важното е да съм здрав, да бъда в кондиция, да си върна мястото, както в Левски, така и в националния отбор и съм сигурен, че ще имам още възможности, само да съм здрав, да изляза още в чужбина,” заяви Михайлов пред БНР.

„От доста време се натоварвам на 100% и то по два пъти на ден, така че, чисто физически, се чувствам все по-добре с всеки изминал ден. Много съм близко да бъда в перфектна физическа кондиция.”

Михайлов остави открехната вратата относно евентуални бъдещи трансфери.

“Николай Михайлов за момента остава в Левски, а какво ще бъде утре, знаете във футбола, никога не се знае,” продължи той. “Ще се опитам да помогна с каквото мога на терена и извън него. Наско Сираков знае какво прави и се надявам всичко да се оправи в най-кратки срокове.

Вратарят, който бе избран за футболист №1 на България за 2011 година, призна, че е взимал грешки решения в кариерата си.

„Имаше грешки,” каза Михайлов. “За някои може да съжалявам, за други не. Аз вярвам в съдбата и знам, че всяко нещо се случва с причина. Аз и моят мениджър предприехме неточните стъпки, отделно бях преследван от някои контузии, които бяха доста неприятни.

“Ред причини не ми дадоха възможността да направя крачката към топ европейски футбол. Но за нивото на българския футбол и за нивото на националния отбор, което е доста ниско, аз съм един от най-успешните вратари за последните много, много години назад.”

Михайлов сподели и очакванията си за новия сезон.

“Ще има 3-4 по-опитни играчи, като мен, Мони Славчев, Орлин Старокин, Иван Горанов,” коментира той. “Въпросът е кой ще остане и върху какво ще градим този отбор. Сега ще дойде момента на нашите юноши, които ще трябва да заемат своите позиции.

“Време е и те да поемат тяхната щафета и да направят стъпката от юношите към мъжете. И покрай по-опитните да се доразвият.”