Увереният Флик:”Няма да променяме стила заради скоростта на ПСЖ”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик демонстрира характерната си невъзмутимост преди финала в Шампионската лига с Пари Сен Жермен, който ще се играе в Лисабон.

Множество анализатори предричат сериозни проблеми за баварците, в случай че те продължат да залагат на високата преса, която използваха до този момент, имайки предвид изключителната бързина на остриетата на французите Неймар, Килиан Мбапе и Анхел Ди Мария.

Флик призна, че стилът на неговия тим наистина предполага оставянето на пространства зад дефанзвиния вал, но въпреки това обяви, че няма никакво намерение да коригира игровото поведение на колоса от Мюнхен специално заради ПСЖ.

“Нашият стил се основава на високата преса,” коментира Флик. “Разбира се, това оставя пространства зад гърбовете на нашите бранители.

“Знаем, че ПСЖ разполага с много бързи играчи, но това, което ни гарантираше успех досега бе високата преса, така че няма да променяме много неща.

“Очакваме с нетърпение утрешния двубой, защото това е кулминацията на сезона. Ще се опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни, защото можем да спечелим този мач само ако всеки даде 100% от себе си.

“Радваме се, че ще играем срещу един от най-добрите отбори в света и един от най-добрите треньори. Щастлив съм, че ще срещна Томас утре. Ценя го високо.”

55-годишният Флик, който замени на треньорския пост на Байерн Нико Ковач  през ноември, обяви също, че Бенжамен Павар е напълно възстановен и готов за игра.

“Доволен съм, че Бенжамен е с нас. Сигурен съм, че той е на 100% готов,” обяви Флик.