google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босовете на Лудогорец вече мислят за нов наставник

Лудогорец може да има нов треньор през пролетта, ако Анте Шимунджа не изведе тима до успех срещу Левски в 1/8-финалите на Купата на България. Двата тима се изправят на „Хювефарма Арена“ в неделя и двубоят е от решаващо значение за наставника на “орлите”, пише Тема Спорт.

Лудогорец не бе впечатляващ в мача със „сините“ в четвъртък и дори можеше да допусне поражение у дома, но в крайна сметка мачът завърши 0:0. Със спечелената точка Лудогорец ще зимува на втора позиция в класирането в шампионата, което не се харесва на ръководителите на “орлите”. Въпреки това изоставането от лидера ЦСКА е само един пункт.

През 2022 г. Шимунджа постигна само една от целите в Лудогорец – спечелването на титлата. Лудогорец не успя да изпълни голямата си цел – класиране в групите на Шампионска лига. Тимът се задоволи с място в Лига Европа, където не успя да стигне до директните елиминации. “Зелените” завършиха трети в групата си в ЛЕ, което означава, че продължават в Лига на Конферецниите през пролетта. За имиджа на клуба, който е толкова важен за собствениците, щеше да е доста по-престижно, ако българският шампион бе продължил към елиминациите в Лига Европа.

Ето защо няма да е изненадващо, ако в началото на 2023 г. Лудогорец има нов треньор. Причината е, че под ръководството на Анте Шимунджа отборът не се представя така, както се иска на босовете на клуба.