В Англия: Барселона ще бъде безсилна да спре Меси за Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лионел Меси е започнал последния си сезон с екипа на "каталунците"

В Барселона вече са наясно, че ще бъдат напуснати от суперзвездата си Лионел Меси след края на сезона, пише Daily Mirror. Аржентинецът бе близо до изхода на “Камп Ноу” още това лято и подаде молба за трансфер, но ръководството на клуба не го пусна да си тръгне.

Договорът на Лео Меси обаче изтича в края на сезона и Барселона ще бъде безсилна в опитите си за задържи най-добрия си играч. Според информациите той почти сигурно ще премине в Ман Сити. Но за да се случи трансферът, мениджърът на “гражданите” Пеп Гуардиола трябва да остане начело на тима от “Етихад”, като договорът на испанския специалист с Ман Сити е до края на сезон 2020/21.

Наставникът на Барселона Роналд Куман е доволен от себераздаването на Меси от началото на кампанията, но всички в “блаугранас” са се примирили, че този сезон ще бъде последен за аржентинската звезда на “Камп Ноу”.

“Винаги съм се надявал, че Меси ще остане този сезон. Ако той бе напуснал през лятото, щях да се окажа в много трудна ситуация в Барса. Той имаше желание да напусне, но клубът зае много ясна позиция. Размерът на откупуващата клауза бе изключително висока, че нито един отбор в света не би я заплатил в сегашните времена”, заяви Куман.