В Англия: Клоп няма да мърда от Ливърпул, ще гради нов отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Собствениците на "червените" са твърдо зад Юрген Клоп

Шампионът на Англия Ливърпул допусна поражения в изминалите си шест домакински мача за първи път в своята история. Преди тази кошмарна серия, воденият от Юрген Клоп отбор бе в изключителна серия от 68 мача без поражение на „Анфийлд“. След лошите резултати на “червените” се появиха много спекулации, които обявяваха уволнението на Клоп.

Журналистът на авторитетното издание „Times“ Пол Джойс обаче е на мнение, собствениците на Ливърпул от „Fenway Sports Group“ ще подкрепят напълно Клоп, като дори ще му осигурят значителни финанси за трансфери през идното лято за израждането на нов отбор въпреки шансовете да пропусне участие в Шампионската лига догодина.

„Клоп може да продължи да разчита на безусловната подкрепа на FSG, която не крие никакви съмнения, че ще види съживяването на отбора. Те вярват, че двумесечният спад в резултатите е аномалия и се дължи на многото контузии в този необичаен сезон, породен от пандемията от коронавирус“, пише Джойс.

„След пет години с такъв прогрес при Клоп, FSG няма да се раздели със специалиста и планира да му предостави пари за укрепването на отбора, въпреки нарастващата вероятност тимът да не спечели квота за Шампионската лига през следващия сезон“, допълва още журналистът.

В момента шампионът на Англия е 8-и в класирането с 43 точки, на 7 пункта от зона ШЛ. В сряда “червените” ще изиграят мача си реванш срещу РБ Лайпциг от 1/8-финалите на Шампионска лига. „Червените“ записаха успех с 2:0 като гости в първия мач и надали ще изпуснат аванса си. През уикенда Ливърпул има трудна визита на на Уулвърхемптън във Висшата лига.