В Белгия са много притеснени от ситуацията с Еден Азар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лекарят на белгийският национален отбор е силно разтревожен от честите контузии на Азар

Лекарят на белгийския национален отбор Кристоф Сас е разтревожен заради честите контузии на звездата на “червените дяволи” Еден Азар. Той твърди, че травмата на футболиста е хронична, а при такива контузии нещата винаги завършват зле.

Футболистът на Реал Мадрид получи нова мускулна травма, поради която ще бъде аут в следващите 4-6 седмици. В последната една година Азар по-често е контузен, отколкото да го виждаме на терена.

„Всичко това е много тревожно. Еден има хронична контузия, което в крайна сметка винаги завършва зле. Когато един футболист е във форма, има по-голям шанс той да не се контузва. Еден се намира в порочен кръг и не е лесно да се измъкне от него. Притеснително е случващото се с неговата мускулатура. Един футболист трябва да може да рита, да скача и да сменя рязко посоката на движение на висока скорост. Разбира се, това не е никак лесно в етапите на рехабилитация”, заяви Сас.

„Той първо имаше проблем с китката, след това три пъти имаше мускулни проблеми. Трудно му е да се измъкне от този порочен кръг от наранявания. Важно е той да тренира като елитен спортист, но е много по-трудно, когато постоянно се възстановяваше от контузии. Имахме желание ни се той да може да играе във всеки двубой на Реал, за да бъде в най-добра форма за европейските финали. Азар трябва да се измъкне от тази задънена улица. Травми на този етап от сезона не са притеснителни, но при Еден е това е поредна контузия. А случаите с хронични контузии никога не завършват добре”, споделя лекарят на националния тим  на Белгия.

Белгийската федерация ще поиска от Реал Мадрид да им дава информация много по-често за състоянието на Азар. Освен това от федерацията са изразили желание Азар да продължи своето възстановяване в родината. В Белгия се опасяват, че поради честите травми, Азар може да пропусне Европейското първенство, което ще бъде голям удар за Белгия.