Тъжно! Еден Азар обяви край на футболната си кариера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският футболист се оттегли от футбола на 32-годишна възраст

Бившата звезда на Челси и Реал Мадрид – Еден Азар, сложи край на професионалната си футболна кариера на 32-годишна възраст. Белгийският футболист беше без клуб, след като напусна Реал Мадрид през това лято. По време на своята знамениета кариера, Азар триумфира с титлите във Висшата лига, Лига Европа и Ла Лига.

Азар спечели 3-то място на Мондиал 2018 с националния тим на Белгия. В същата година той бе избран за играч на годината в сраната си. Футболистът има още куп индивидуални награди и спечелени трофеи на клубно ниво.

“Нужно е да се вслушваш в себе си, да кажеш стоп в подходящия момент. След 16 г. и повече от 700 изиграни мача реших да прекратя кариерата си на професионален футболист”.

“Успях да реализирам мечтата си, играх и се забавлявах на много терени по света. По време на кариерата си имах щастието да срещна невероятно мениджъри, треньори и съотборници – благодарен съм им за тези прекрасни времена, ще ми липсвате”.

“Специални благодарности на моето семейството и приятелите, на съветниците ми и на хората, които са били близо до мен в добри и лоши времена”.

“И накрая, огромна благодарност към вас, моите фенове, които ме следвахте през всичките тези години и за вашата подкрепа навсякъде, където съм играл. Сега е моментът да се наслаждавам на близките си и да имам нови преживявания. Ще се видим скоро извън терена, приятели мои”, написа Азар в Инстаграм.