Лукаку към Азар: Благодаря ти за дългите години заедно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Еден, чухме, че си тръгваш. Искам да ти благодаря за дългите години заедно в националния отбор, ние с теб израснахме заедно, а с брат ти играхме в младежкия отбор на Белгия."

Нападателят на Рома Ромелу Лукаку се обърна към полузащитника Еден Азар, който обяви, че слага край на кариерата си.

„Еден, чухме, че си тръгваш. Искам да ти благодаря за дългите години заедно в националния отбор, ние с теб израснахме заедно, а с брат ти играхме в младежкия отбор на Белгия. Дадохте на всички ни много прекрасни моменти в играта. За мен ти влезе в историята на белгийския футбол. Беше истинско удоволствие да играя с теб“, каза Лукаку пред ITASportPress.

Спортният директор на Кралската белгийска футболна асоциация Франк Веркаутерен каза, че Азар е легенда на белгийския футбол.

На 10 октомври 32-годишният Азар обяви края на кариерата си в социалните си мрежи. Той заяви, че е необходимо „да можем да спрем в точния момент“.

Азар е играл за Лил, Челси и Реал Мадрид. Като член на националния отбор на Белгия той стана бронзов медалист на Световното първенство през 2018 г. Играчът има 33 гола и 36 асистенции в 126 мача за националния отбор.