Астън Вила с интерес към защитник на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският клуб обмисля оферта за Маркос Алонсо

Според испанското издание Fichajes, Астън Вила се интересува от привличането на крайния защитник на Барселона Маркос Алонсо през предстоящия януарски трансферен прозорец, тъй като футболистът обмисля завръщане във Висшата лига поради липса на игрово време през този сезон.

Измина само малко повече от година, откакто Маркос Алонсо премина в редиците на Барселона, пристигайки с безплатен трансфер след прекратяването на договора му с Челси. Той има 37 мача за каталунския гранд до момента, но бранителят вече не се възприема като ключов член на отбора, след като записа само 149 минути футболен досега. Алонсо до голяма степен играеше ролята на резервана Алехандро Балде, който се утвърди като титуляр, а привлеченият през лятото Жоао Кансело също може да действа на позицията на Алонсо.

Все пак в бъдеще нещата могат да бъдат много различни за Алонсо, тъй като има голям шанс той да напусне Барселона. 32-годишният испански футболист е желан от Астън Вила. Не е изненада, че Унай Емери иска да привлече ляв бек през предстоящия трансферен прозорец. Клубът от Западен Мидландс трябва да добави повече качество и дълбочина в защита. Люка Дин е свързван с напускане на Астън Вила, докато Алекс Морено в момента е извън терените поради контузия.

Ако Астън Вила успее да подпише с Алонсо на разумна цена тази зима, сделката може да си струва. Достатъчно поливалентен, за да играе както като ляв бек, така и като крило, Алонсо се е доказал преди това във Висшата лига с Болтън и Челси и може да се окаже добър трансфер за бирмингамци.