Байерн Мюнхен ще пробва да привлече френски халф от Гладбах
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах е трансферна цел на баварците

Германският шампион Байерн Мюнхен проявява сериозен интерес към полузащитника на Борусия Мьонхенгладбах – Ману Коне, пише авторитетното издание “Билд”.

На “Алианц Арена” имат за цел да се подсилят с полузащитник през зимата и френският футболист е спряган за трансфер в баварския гранд. 22-годишният футболист има контракт с “жребчетата” до лятото на 2025 година, като в споразумението присъства опция за удължаване. Ману Коне играе основно на позицията дефанзивен халф, като именно такъв тип играч Томас Тухел иска да привлече в отбора си.

От началото на сезона Ману Коне лекуваше травма  на коляното, като е взел участие в 2 срещи за Гладбах. През предходната кампания Коне записа 30 двубоя за Борусия в Бундеслигата. Футболистът е част от “жребчетата” от 2021 г., след като бе привлечен от френския тим Тулуза.

Другият вариант за подсилване на халфовата линия на Байерн е Жоао Палиня от Фулъм. Португалецът бе с единия крак на “Алианц Арена” през лятото, но сделката се провали в последните минути на трансферния пазар. Наскоро имаше информация, че Байерн запазва интереса си към Палиня и ще пробва да го привлече в началото на 2024 г.