В Берое уверени, че ще играят в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Под Аязмото смятат, че Петър Хубчев е вдигнал нивото на продукцията на отбора

Членът на “Сдружение за подкрепа на футбола Берое” Иван Янакиев не скри оптимизма си за края на приключващия сезон в Първа лига.

Според него представянето на тима от Стара Загора се е подобрило чувствително след завръщането на Петър Хубчев, а това давало надежди, че беройци ще успеят да спечелят квота за Лигата за конференциите.

Янакиев е убеден, че заралии имат сили да завършат на 7-о място в крайното класиране, а след това и да спечелят баража срещу заелия 3-а позиция.

“Призоваваме феновете да подкрепят отбора в заключителния мач от сезона срещу Арда, за да постигнем заедно голямата си цел,” коментира Янакиев пред “Тема Спорт” в навечерието на изключително важния дуел с кърджалийци.

“Тя е класиране на любимия ни тим за баража, а оттам и в европейските клубни турнири”, обяви членът на сдружението.”

“Сдружение за подкрепа на футбола Берое” в момента е собственик на клуба, поемайки управлението му след оттеглянето на ТЕЦ “Марица изток-2”.

Янакиев е на мнение, че с основен принос за преобразяването на Берое е връщането на бившия селекционер на националния отбор Петър Хубчев.

“С идването му и играта, и себераздаването на отбора видимо се подобриха,” заяви той. “Феновете обаче са най-основният капитал на клуба и най-голямото му богатство.

“Като един от тях, винаги съм вярвал, че те могат да създадат необходимата атмосфера на “Арена Арда”, така че футболистите и треньорите на Берое да се почувстват като домакини, получавайки истинска подкрепа.

“Благодарим на Община Стара Загора за всичко, направено в името на Берое до момента. Без нейното активно съдействие нямаше да се справим с проблемите в настоящия труден момент.

“Моментът продължава да е труден, но се надявам, че целта, която отборът гони – участие в Европа, ще е голямата му крачка към крайния успех. А той е Берое да е спокоен финансово…”