В Бразилия: Лудогорец купи халфа на Ботафого Алекс Сантана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският шампион Лудогорец финализира трансфера на халфа на Ботафого Алекс Сантана, обявиха няколко бразилски медии. Сделката е на стойност 780 хиляди евро, а Интернасионал ще получи около 93 хиляди евро, тъй като държи 10 процента от правата на полузащитника.

Защитникът Рафаел Форстър пък ще смени екипа на “орлите” с този на бразилския клуб като част от сделката.

25-годишният Сантана е възпитаник на юношеската академия на Интернасионал, а през 2015 година е преотстъпен под наем на Крисиума. След това халфът преминава през Гуарани и Парана, а през 2019 година е продаден на Ботафого, в чиито редици записва 53 срещи и реализира 11 гола.

Сантана не се появи в последния мач на отбора си, като тогава от клуба обясниха отсъствието му с контузия. Според бразилските медии обаче той не е бил включен в състава, тъй като шефовете на Ботафого не са искали да рискуват здравето му с оглед на напредналите преговори с Лудогорец.

Тимът от Разград направи няколко силни трансфера на бразилски футболисти в последното десетилетие. Сделката със Сантана пък става факт броени дни, след като собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че намалява с 50 процента клубния бюджет заради кризата в икономическия сектор, породена от пандемията от коронавируса.