В Челси биха рискували с Канте и Ковачич на финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще пробват всичко за триумф срещу Ливърпул във финала на "ФА Къп"

Треньорът на Челси Томас Тухел говори на традиционната пресконференция преди финала за ФА Къп срещу Ливърпул. Това е последният шанс на “сините” да спечелят трофей през този сезон. Двубоят на „Уембли“ е в събота от 18:45 часа.

Германският мениджър заяви, че Матео Ковачич и Н‘Голо Канте могат да вземат участие в двубоя, тъй като сезонът е към края и сега е моментът да се предприемат някои рискове, а и сблъсъкът с Ливърпул е решаващ.

„Ще ги пробваме днес и ще решим утре. Това са изненадващи новини, че сме в тази ситуация, но Ковачич има желание да се пробва. Медицинският щаб ни даде зелена светлина. Предимството е, че връзките вече са скъсани от последния инцидент, така че няма нова контузия, но силна болка и областта е силно подута, така че се надяваме, че може би времето е достатъчно, за да е готов“, започна германският треньор.

„Ковачич беше много важен за отбора в мача с Лийдс и като цяло от началото на сезона. Неговите качества са безспорни. Той има перфектен дрибъл. Ковачич е топ футболист и знае как да остави на заден план егото си и да е полезен на тима”, каза Тухел.

„Канте също прави всичко възможно на нашите занимания. Да, беше по-лека тренировка, защото сме уморени от пътуване, но днес също ще го пробваме. Той иска да е готов за финала. Ще бъде много важно за нас да вземе участие в срещата и дойде моментът да предприемем рискове“.

Ливърпул влиза като фаворит на букмейкърите във финалния двубой. “Червените” вече грабнаха един трофей срещу Челси тзои сезон – Купата на Лигата след изпълнения на дузпи.