В Челси са сигурни, че Жиру няма да напусне през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оливие Жиру се представя впечатляващо за "сините" в последно време

В тима на Челси са уверени, че френският нападател Оливие Жиру ще остане на “Стамфорд Бридж” и след януари, въпреки опасенията на французина относно игровото му време преди Европейското първенство през следващото лято.

Доста често Оливие Жиру бе пренебрегван от началото на сезона, но през последните седмици се завърна в титулярния състав, като вкара две попадения в двубоите срещу Лийдс Юнайтед и Уулвърхемптън. Още по-впечатляващо бе представянето му и срещу Севиля в Шампионската лига, когато нападателят заби 4 гола във вратата на испанския тим на “Рамон Санчес Писхуан”.

Преди това обаче френският национал имаше притеснения за липсата на игрови минути. Жиру изрази желание да остане в Челси и да печели трофеи през този сезон, а според „Telegraph“ лондончани са уверени, че ще разчитат на ветерана и след януарския трансферен прозорец. Жиру e топ реализаторът на отбора с осем гола във всички състезания през този сезон, колкото има и новото попълнение Тимо Вернер. Германският нападател обаче не се намира във форма в последно време и затова Жиру е предпочитан да води нападението на лондончани.