google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По 12 000 зрители на стадион "Паркен" за европейските финали

Минимум 12 хиляди души ще присъстват на двубоите от Европейското първенство по футбол, които ще се проведат в Копенхаген, обяви днес Датското правителство. Решението бе прието със задоволство от Датския футболен съюз (ДБУ).

40-годишната министърка на културата на Дания Джой Моргенсен заяви за телевизия DR днес, че стадион “Паркен” ще бъде отворен на 30 процента (стадионът е с капацитет 38 000 места) като сподели, че тази бройка дори може да се увеличи, ако ситуацията с битката срещу коронавируса в страната го позволява.

“Изключително сме доволни, че правителството отговори в правилното време с този позитивен сигнал за допускането на привърженици на стадиона по време на мачовете от Евро 2021. Това е много важна стъпка, за да направим едно футболно парти и да се върне чувството за общност и на Паркен, и в цяла Дания през това лято, заяви от своя страна административният директор на централата Якоб Йенсен в изявление.

“Надяваме се, че ще имаме шанса да пуснем още повече публика на стадиона по време на важните срещи от Европейското първенство, ако коронавирусът ни позволи. Още повече, че чакахме с нетърпение нашето участие в най-важното футболно събитие, провеждало се на датска земя. Ще имаме и шанса да подкрепим нашия си национален отбор”, добави той.

Дания е един от участниците на Евро 2021, като в груповата фаза ще се изправи срещу Финландия, Белгия и Русия. Двубоите ще се играят на стадион “Паркен”, който ще приеме един осминафинал.

Европейската футболна асоциация (УЕФА) поиска от 12-те града-домакини на Евро 2021 да отговорят до началото на април дали е възможно мачовете да се проведат с публика.