Добави коментар
По 12 000 зрители на стадион "Паркен" за европейските финали

Минимум 12 хиляди души ще присъстват на двубоите от Европейското първенство по футбол, които ще се проведат в Копенхаген, обяви днес Датското правителство. Решението бе прието със задоволство от Датския футболен съюз (ДБУ).

40-годишната министърка на културата на Дания Джой Моргенсен заяви за телевизия DR днес, че стадион „Паркен“ ще бъде отворен на 30 процента (стадионът е с капацитет 38 000 места) като сподели, че тази бройка дори може да се увеличи, ако ситуацията с битката срещу коронавируса в страната го позволява.

„Изключително сме доволни, че правителството отговори в правилното време с този позитивен сигнал за допускането на привърженици на стадиона по време на мачовете от Евро 2021. Това е много важна стъпка, за да направим едно футболно парти и да се върне чувството за общност и на Паркен, и в цяла Дания през това лято, заяви от своя страна административният директор на централата Якоб Йенсен в изявление.

„Надяваме се, че ще имаме шанса да пуснем още повече публика на стадиона по време на важните срещи от Европейското първенство, ако коронавирусът ни позволи. Още повече, че чакахме с нетърпение нашето участие в най-важното футболно събитие, провеждало се на датска земя. Ще имаме и шанса да подкрепим нашия си национален отбор“, добави той.

Дания е един от участниците на Евро 2021, като в груповата фаза ще се изправи срещу Финландия, Белгия и Русия. Двубоите ще се играят на стадион „Паркен“, който ще приеме един осминафинал.

Европейската футболна асоциация (УЕФА) поиска от 12-те града-домакини на Евро 2021 да отговорят до началото на април дали е възможно мачовете да се проведат с публика.

Добави коментар
Гласувай: