google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мястото ни е в Първа лига", заяви председателят на Управителния съвет на клуба Деян Куздов

Председателят на Управителния съвет на Етър Деян Куздов и членът на клубната управа Цанко Цветанов говориха днес на пресконференция, на която назоваха основните цели пред ръководството и „виолетовите”. Напълно логично, целта пред отбора е да запази мястото си в елитната дивизия, като “болярите” ще демонстрират по-добро ниво през пролетта.

“Ръководството е осигурило всички необходими условия за клуба. Аз помагам доколкото мога със съвети, когато ме потърсят. Етър остави следа в елита в последните 3-4 години. В момента е на незавидната последна позиция и се надявам, че ние като ръководство сме осигурили всички условия на спортно-техническия щаб и футболистите да се представят възможно най-добре и отборът да остане в елита”, заяви Цанко Цветанов.

“В краткосрочен план целта е оставане в Първа лига, но ако това е самоцел, не говори добре за всеки отбор. Етър има големи традиции, амбицията на новия УС е да инвестира повече в инфраструктура, в изграждането на добри условия за работа. Да, хубаво е Етър да е в елита, защото е под светлините на прожекторите. Но това е краткосрочната ни цел. Задачата е трудна, но хубавото е, че разликата от 10-ото място е само 3 точки. Така че предстои интересен пролетен полусезон”.

„За краткия период, в който сме начело на Етър, свършихме доста работа. Основната ни цел за тази година е да спасим отбора от изпадане. Етър е дал много на българския футбол и съм убеден, че мястото ни е в Първа лига, каза Деян Куздов.

От Етър заявиха, че са щастливи от факта, че легенда на българския футбол като Димитър Бербатов работи в клуба.

“Той е част от екипа на Александър Томаш, работи индивидуално с нападателите, помагайки им да развият своите качества – позициониране, завършващ удар… Със сигурност повлиява на играчите и много добре психологически, защото те усещат подкрепа от такова голямо име. Смятам, че неговото завръщане е полезно не само за Етър и града, а и за родния футбол.”