В Германия са сигурни къде ще се проведе финалът на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според немското авторитетно издание Bild, УЕФА вече са решили кой град да бъде домакин на финалната фаза на Шампионска лига. Медията съобщава, че турнирът ще завърши в Лисабон.

Португалската столица е спечелила битката с Франкфурт и Москва за провеждането на заключителните етапи на Шампионска лига. Няколко фактора са наклонили везните в полза на Лисабон, като един от тях е, че всички португалски клубове са аут от европейските клубни турнири и останалите тимове ще бъдат поставени в равни условия.

На второ място, епидемологичната обстановка в града е по-благоприятна в сравнение с градовете Москва и Франкфурт. Освен това и два големи стадион в Лисабон са близо един до друг, така че може да се играят мачове на различни съоръжения.

След точно 10 дни УЕФА трябва да обяви как ще приключат турнирите Шампионска лига и Лига Европа. Според предварителните информации, 1/4-финалите ще се изиграят в един мач, а турнирите ще завършат с Финална четворка.

В Шампионска лига 4 отбора вече си осигуриха място на 1/4-финалите – това са Атлетико Мд, Пари Сен Жермен, Аталанта и РБ Лайпциг. Очакват ни интересни реванши, като голямото дерби е между Ман Сити и Реал. Барселона пък посреща Наполи, а Ювентус е домакин на Лион. В лишеният от интрига сблъсък Байерн посреща Челси, след като баварците спечелиха с 3:0 на ‘Стамфорд Бридж’ в първия мач.