В Испания публикуваха договора на Меси, който “разруши Барса”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според изданието аржентинската суперзвезда ще получи 555 милиона евро за периода 2017 -2021 година

Испанското издание El Mundo предизвика оживени дискусии сред привържениците на Барселона, публикува подробни детайли от четиригодишния договор на Лео Меси с каталунския гранд.

През 2017 година аржентинската звезда сложи подписа си под четиригодишен контракт с клуба от “Камп Ноу”през 2017 г. Сега обаче вестникът разкри подробности, които шокираха мнозина. Изданието пък допълнително налива масло в огъня, обявявайки че това е “договорът, който разруши Барселона“.

Според публикувания документ, за четирите години на договора Меси ще получи 555 милиона евро – фиксирани 138 милиона на сезон плюс допълнителни бонуси.

Любопитно е, че звездата на Барса е получил внушителните 115 милиона евро като премия само за подписването на контракта. Предвидени са и 78 милиона бонуси за “лоялност към клуба”.

Договорът на Меси с Барселона изтича на 30 юни 2021 година. Миналото лято той предприе опит да се възползва от клауза, която му позволява да прекрати съглашението си с клуба година по-рано. В крайна сметка обаче реши да остане и през последната година от контракта.

El Mundo коментира, че именно проблемите с Меси през лятото са довели до сериозни сътресения в клуба. Недоволството на феновете доведе до оставката на президента Жорди Бартомеу и насрочването на извънредни избори за нова клубна управа.