В Италия: Кристиано напуска Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Медиите на Апенините прогнозират раздяла, бивш президент на Бианконерите заяви, че привличането му е било грешка

Ден след отпадането на италианския първенец Ювентус от Шампионската лига, редица издания на Апенините прогнозират, че Бианконерите ще се раздели със звездата си Кристиано Роналдо след края на сезона.

Като причини за напускането на португалския нападател се посочват именно провала срещу Порто, както и огромната му заплата.

Роналдо прибира по 30 милиона евро годишно, а в период, в който и торинският гранд не бе пощаден от финансовата криза, породена от коронавируса, това е повече от сериозен разход за клуба.

Юве не успя да достигне 1/4-финалите в Шампионската лига във втори пореден сезон, а анализаторите в Италия припомнят, че тимът от Торино игра в два финала на надпреварата в четирите години преди пристигането на Кристиано.

Във вторник Бианконерите бяха отстранени от Порто след общ резултат в осминафинала – 4:4, но и по-малък брой вкарани голове на чужд терен.

Контрактът на португалеца с Ювентус изтича на 30 юни 2022 година.

Бившият президент на клуба –  Джовани Коболи Джили, пък открито заяви, че привличането на Роналдо е било огромна грешка и той на всяка цена трябва да бъде продаден през лятото.

“Трансферът на Роналдо беше грешка, това е сигурно и го казах още преди година,” коментира Джили. “Той е страхотен шампион, но е твърде скъп. Плащат му един милион евро за гол. Трява да бъде продаден още това лято…”

Бившият нападател на тима – Никола Аморузо, пък директно обвини Роналдо за отпадането от Шампионската лига. Един от головете на Порто бе реализиран след пряк свободен удар, при който застаналият на стената португалец подскочи и топката премина под него.

“Никога не бих го сложил на стената при пряк свободен удар,” коментира Аморузо. “Той се страхува топката да него удари по лицето, тъй като го грижа повече за това как изглежда…”