В Ливърпул обмислят оферта за голмайстора на Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Босът на Евертън Карло Анчелоти планира офанзива в родната Италия, чиято цел е привличането на “Гудисън Парк” на нападателя на Лацио Чиро Имобиле.

Тимът от Ливърпул завърши на 12-а позиция в Премиър Лийг, но Анчелоти е амбициран да се бори за място в европейските турнири през следващия сезон и отчаяно се опитва да подсили атаката на тима.

Два кръга преди края на Серия А Имобиле оглавява голмайсторската листа с 34 попадения, три повече от звездата на шампиона Ювентус – Кристиано Роналдо.

Чиро има контракт с римските орли за още три години, а това означава, че Карамелите ще трябва да приготвят сериозна трансферна сума за стрелеца – факт, който не притеснява особено стабилния финансово мърсисайдски клуб.

От друга страна не е ясно дали самият Имобиле би склонил да напусне италианската столица още това лято, имайки предвид, че Лацио си осигури участие в Шампионската лига.

30-годишният нападател направи фурор след пристигането си на “Олимпико” през 2016 година и вече реализира над 120 гола за тима.

Имобиле, който има 39 мача за националния тим на Италия, е бивш играч на повече от половин дузина отбори, сред които Ювентус, Борусия Дортмунд и Севиля.