В Наполи полудяха – искат 100 млн. паунда за Калиду Кулибали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Централният защитник на неаполитанци представлява интерес за Манчестър Юнайтед и Ливърпул

Босът на Наполи Аурелио Де Лаурентис постави умопомрачителна цена на бранителя Калиду Кулибали. Той заяви, че ако някой отбор иска да вземе защитника, трябва да предложи поне 100 милиона паунда. Грандовете от Висшата лига Ман Юнайтед и Ливърпул са силно свързани с централния бранител през последните сезони, но е малко вероятно да извадят подобна сума за Кулибали.

И двата тима се нуждаят от нов централен защитни, тъй като Ливърпул отчаяно иска да намери качествен заместник на контузените Върджил ван Дайк и Джо Гомес, а Манчестър Юнайтед пък търси дългосрочен партньор на капитана Хари Магуайър.

Манчестър Сити също проявяваше интерес към национала на Сенегал през миналото лято, но вместо това взе двама бранители – Нейтън Аке и Рубен Диас, за общо 105,5 милиона паунда.

Журналистът Джим Уайт заяви пред „talkSPORT“, че е провел разговор с боса на Наполи Де Лаурентис за евентуален трансфер на защитника на Острова.

„Говорих с Аурелио де Лаурентис, собственикът на Наполи, и му зададох въпрос дали има оферти за Кулибали. Той се засмя, казвайки, че футболистът е непродаваем. Изглежда, че Кулибали ще остане в Неапол. Всеки, който даде по-малко от 100 млн. британски лири за Кулибали, може да забрави за него. Категорично той не се продава, освен някой от големите клубове в Англия не направи оферта от 100 милиона британски лири“, заяви Уайт пред „talkSPORT“.

През този сезон Кулибали е взел участие в 18 срещи за Наполи, като в 7 от тях тимът записа „суха“ мрежа. Сенегалският защитник има договор с клуба до края на сезон 2022/2023.