В Перник отново мечтаят, класата на Миньор е неоспорима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Завърналият се във второто ниво на професионалния ни футбол Миньор (Перник) само за няколко дни показа, че няма никакво намерение да свири втора цигулка независимо, че е в компанията на доста амбициозни тимове.

Нещо повече, снощи Чуковете се поздравиха с втора поредна победа при гостуването на негостоприемния тим на Локомотив (Горна Оряховица), а след нея се настаниха в подножието на върха във временното класиране.

Победата с 2:1 изкачи Миньор на шеста позиция с шест точки, но също толкова имат и всички тимове, наредени между второ и пето място.

Капитанът Томислав Павлов даде летящ старт на перничани, разписвайки се след 14 минути игра. Домакините отвърнаха на предизвикателството и възстановиха равенството с гол на Владислав Мирчев 10 минути преди почивката.

Миньорци, окуражавани от немалък брой свои привърженици, обаче не се задоволиха с ремито и шест минути преди края Андреас Васев бе точен, за да донесе първата победа за тима, воден от баща му – Юрий Васев.

Статистиците побързаха да отбележат също, че това бе първото попадение за Андреас след завръщането в родния му град. В последните сезони той носи екипите на Черно море, Монтана и Ботев (Враца).

Миньор пък записа първа победа като гост в професионалния футбол от седем години насам.

В следващия кръг момчетата на Юрий Васев приемат последния в подреждането Нефтохимик (Бургас), който успя да спечели само точка в първите три кръга.

В Перник вече предусещат, че евентуална нова победа ще ги изстреля в орбитата на челниците във Втора лига. А както казват, апетитът идва с яденето…