В Швеция си отдъхнаха – Ибра ще е готов за Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Таранът на Милан няма да се подлага на операция

Нападателят на шведския национален тим Златан Ибрахимович ще може да вземе участие на започващото другия месец вропейско първенство, съобщава популярният италиански журналист Фабрицио Романо.

Таранът на Милан получи контузия в коляното по време на дербито в Серия А с Ювентус, като в редица италиански медии се появиха съобщения, че той ще трябва да се подложи на операция.

Здравословните проблеми накараха Златан да предприеме пътуване до Съединените щати, за да се консултира с лекаря, който го оперира през 2017 година от скъсана кръстна връзка – Фолкер Мушал.

В крайна сметка, след направените обстойни прегледи, се е оказало, че травмата на Ибра не е толкова сериозна и не е необходимо той да ляга на операционната маса.

Съветът на Мушал обаче бил Златан да почива поне още три седмици. Това означава, че той пък ще пропусне всички мачове на Милан до края на сезона, но пък ще бъде на разположение още за първия мач на Швеция на Евро 2020 срещу Испания на 14 юни.

Скандинавците са в Група Е, в която са още съставите на Полша и Словакия. Шведите ще се изправят срещу Испания в Севиля, а следващите им два мача ще се проведат в Санкт Петербург.