В Швейцария: “Даже срещу Сан Марино не беше толкова лесно”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Медиите в Страната на часовниците удовени от светкавичната развръзка в София

Швейцарските медии не скриха удивлението си от прекалено лесния начин, по който представителният им тим се разправи с конфузно изглеждащата през първото полувреме българска формация.

Хората на Владимир Петкович се поздравиха с лесен успех с 3:1 при визитата си на стадион “Васил Левски”, пронизвайки нашата врата три пъти в първите 12 минути.

“Дори в онези две победи с по 7:0 над Сан Марино (б. а. – в квалификациите за Евро 2016) не вкарахме толкова бързо, както го направихме в София,” ехидно отбелязва високо тиражният Blick.

“Изящен футбол на висока скорост. Пълна газ от самото начало, и то при гостуване! Дори при успеха с 9:0 над Литва през 1924 година, което е най-изразителната ни победа, не стартирахме толкова смело.”

Изданието допълва, че победата на швейцарците е можела да бъде и още по-оглушителна, но реферът не отсъдил дузпа в тяхна полза.

“Не ни дадоха и дузпа за нарушение срещу Харис Сеферович!,” се казва в коментара.

Blick все пак съвсем реалистично коментира, че след почивката съставът на Петкович рязко е намалил оборотите.

“Наложихме се с бърз футбол през първата част и със “заспал” през втората,” пише популярната медия.

Другите популярни издания също отбелязват подобаващо триумфа на своите, акцентирайки на начина, по който беше извоювана победата.

“Светкавично начало на похода към Мондиала в Катар,” отбелязва Le Matin. “Швейцария прегази България с турбо футбол. 3:0 след едва 13 минути – такова нещо никога не се беше случвало за 116 години мачове на националния ни тим.”